Vorig jaar twaalf drugspanden gesloten in gemeente Oosterhout

7 januari 2015 om 18:03
nl
Burgemeester Huisman heeft in de laatste negen maanden van vorig jaar twaalf drugspanden laten sluiten in de gemeente Oosterhout. Het ging om negen bedrijfspanden en drie woningen.
Geschreven door

In de meeste gevallen volgde de sluiting na de vondst van hennep. Maar in enkele panden werd ook amfetamine, cocaine of speed gevonden. In dertig Oosterhoutse panden zijn vorig jaar voorraden drugs gevonden door politie en gemeente.
Waarschuwing of sluitingAfhankelijk van soort en hoeveelheid gevonden drugs kan een pand drie maanden, een half jaar of een jaar gesloten worden. Als er voor het eerst in een woning softdrugs worden gevonden blijft het bij een waarschuwing.
Bij een tweede keer of bij het aantreffen van harddrugs gaat de woning dicht. Bedrijven kunnen na de vondst van soft- of harddrugs voor onbepaalde tijd gesloten worden.
Overlast en onveiligheidHet doel van de aanpak is overlast en onveiligheid in woonbuurten en op bedrijventerreinen te voorkomen. Ook is het beleid bedoeld om productie en verkoop van drugs in de gemeente Oosterhout te ontmoedigen.
Het beleid wordt dit jaar voortgezet. De sluiting van panden staat los van de strafrechtelijke vervolging.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.