'Mini-Mont Ventoux' in parcours NK veldrijden in Veldhoven: 'Het wordt een ongekend zware race'

7 januari 2015 om 18:46
nl
Het NK veldrijden dat zondag in Veldhoven wordt gereden gaat geen eenvoudige race worden. Organisator Harry Colsters spreekt zelfs van 'misschien wel het zwaarste NK ooit'.
Geschreven door

Het is de woensdag voor het NK-weekend en dus zijn de veldrijders al overal te vinden op het parcours. Ze hebben zichtbaar moeite met het glibberige zand. En dan te bedenken dat het straks nog erger is, want er wordt regen verwacht dit weekend.
Natte plekken"Dit parcours heeft heel veel natte plekken waar de wielen blijven plakken", glimlacht organisator Harry Colsters. Hij zocht bewust naar een moeilijk parcours. "Ik denk dat de onderlinge verschillen groot worden dit weekend. Het wordt gewoon zwaar."
Ook veldrijdster Sanne van Paassen uit Vlierden ziet dat het zand wel erg glad is. "Je kan niet in iemands wiel even snel meedraaien op deze ondergrond. Kracht en techniek gaan de doorslag geven. Het wordt gllibberen en glijden, dus: wie is daar het beste in?"
Mont VentouxHarry Colsters en consorten zijn de afgelopen weken druk in de weer geweest om een bult te maken in het landschap. Het resultaat mag er wezen, veel renners komen de col maar moeizaam op. "Dit is onze mini-Mont Ventoux", zegt Colsters. "Het was een klein bultje en nu is het een behoorlijke zandbult. Wordt leuk zondag."
Zondag gaat het gebeuren, dan zullen we zien hoe de Brabantse kanshebbers omgaan met de omstandigheden. Colsters maakt zich niet druk. "Het wordt een Brabants feestje. Van der Poel wint bij de mannen, Vos bij de vrouwen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.