Video

Juweliersvrouw Deurne zal ondanks aanklacht niet worden vervolgd, denkt advocaat Jan-Heijn Kuijpers

7 januari 2015 om 19:38
nl
Advocaat Jan-Heijn Kuijpers van het juweliersechtpaar van Goldies in Deurne maakt zich geen zorgen over de stappen van zijn collega Bénédicte Ficq. Zij wil dat het Gerechtshof bekijkt of juweliersvrouw Marina Sanders alsnog vervolgd kan worden. Kuijpers ziet dat niet gebeuren.
Geschreven door

Ficq vertegenwoordigt de nabestaanden van de twee doodgeschoten overvallers. Zij probeert via het gerechtshof alsnog vervolging af te dwingen. "Er zijn twee jonge mensen doodgeschoten in Deurne", gaf ze aan. "Ik vind dat de rechter hier zelf naar moet kijken.”
'Kans op vervolging klein'Kuijpers is opgelucht dat de kogel eindelijk door de kerk is. De nabestaanden riepen al langer dat ze naar het gerechtshof wilden stappen. “We hoorden al veel geluiden van de tegenpartij. Ze hebben nu eindelijk hun beklag ingediend”, aldus de raadsman.
“Er zijn twee recherchekamers met de zaak bezig geweest. Die hebben met de grootste bollebozen die er in Nederland te vinden zijn, gekeken naar alle materialen in deze zaak. Ik ben benieuwd of mevrouw Ficq nog losse eindjes weet te vinden.”
'Dit kan er nog wel bij'Juweliersvrouw Marina Sanders wordt in een instelling behandeld door een psycholoog. Ze heeft volgens Kuijpers gelaten gereageerd op de plannen van Ficq. “Dan kan dit er ook nog wel bij”, verzucht de raadsman. Justitie besloot eerder dat de juweliersvrouw niet vervolgd wordt voor het doodschieten van de overvallers, omdat er sprake was van noodweer. Zij opende het vuur op de overvallers toen haar man in hun winkel werd aangevallen.
Woensdag kwam de zaak weer kort voor de rechter, maar de zitting werd nog niet inhoudelijk behandeld. Wel werd de stand van zaken in het onderzoek besproken. Daarna werd bekend dat de zaak in maart verder gaat met een volgende pro-formazitting.
Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne lees je op omroepbrabant.nl/goldies

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.