250 kilometer omvaren door kapotte brug Wilhelminakanaal Tilburg: 'Dat zijn twee extra vaardagen'

7 januari 2015 om 22:01
nl
De scheepvaart in en rond Tilburg heeft last van de kapotte hefbrug aan het Wilhelminakanaal in Tilburg. Sommige schippers moeten per dag 250 kilometer omvaren.
Geschreven door

Amedeus Pols vervoert een paar keer per week grind voor een opdrachtgever in Tilburg. Normaal vaart hij van Tilburg via Eindhoven en Helmond richting Limburg. Omdat de brug niet open kan moet hij omvaren via de Maas, het nieuwe Máximakanaal en de Zuid-Willemsvaart richting Helmond: "Dat zijn twee extra vaardagen. Heen en terug maak ik 250 kilometer extra."
OngevalHet schip en de brug raakten door een ongeval zwaar beschadigd. Het herstel van de brug is begonnen en duurt nog tot begin februari. "Die brug ligt al drie weken stil en er is nog niets aan gedaan. Daarvòòr heeft hij ook al weken stilgelegen omdat hij in onderhoud was. Eigenlijk zou Rijkswaterstaat moeten opdraaien voor de extra kosten die wij nu maken."
Het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk gaat langer duren. Rijkswaterstaat benadrukt dat de hefbrug weer in gebruik wordt genomen als tests hebben uitgewezen dat het veilig kan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.