Video

Bijeenkomsten in Breda, Roosendaal en Etten-Leur na aanslag in Parijs

8 januari 2015 om 09:53 • Aangepast 21 november 2020 om 20:42
nl
In Breda, Roosendaal en Etten-Leur zijn oproepen gedaan voor demonstraties als steunbetuiging aan de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag van woensdag in Parijs.
Profielfoto van
Geschreven door

In Breda is de bijeenkomst om zes uur voor het stadhuis op de Grote Markt. Loco-burgemeester Bob Bergkamp spreekt om zes uur de aanwezigen toe. "Het college van burgemeester en wethouder wil collectief afschuw uitspreken over de gebeurtenissen in Parijs", zo staat op de site van de gemeente. "Een dergelijke aanslag tegen vrijheid van meningsuiting is volstrekt onacceptabel."
RoosendaalIn Roosendaal is de bijeenkomst eveneens om zes uur op de Oude Markt. De bijeenkomst is onder leiding van burgemeester Jacques Niederer. Ook in Etten-Leur begint om zes uur een bijeenkomst. Die vindt plaats op de Markt. De Etten-Leurse Floor Sprenger is initiatiefneemster van de bijeenkomst in haar woonplaats. "Dit is zo afschuwelijk en raakt de grondbeginselen van de democratie. We moeten iets doen tegen deze aanval op de vrijheid van meningsuiting. Burgemeester Heleen van Rijnbach houdt een korte toespraak.
Via Twitter hebben enkele personen al aangegeven aanwezig te zullen zijn bij de bijeenkomst in Breda, onder wie oud-wethouder Cees Meeuwis en D66-raadslid Frank Toeset. Het gaat om een oproep van het Twitteraccount Charlie Hebdo Breda (@BredaHebdo).

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Ook in de rest van Brabant worden de gebeurtenissen in Parijs herdacht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.