Veldrijder Corné van Kessel wil verrassen op het NK in 'zijn' Veldhoven

8 januari 2015 om 11:29
nl
In 'zijn' Veldhoven hoopt Corné van Kessel zondag te verrassen bij de Nederlandse kampioenschappen veldrijden. De 23-jarige Van Kessel heeft de afgelopen twee seizoenen veel progressie geboekt en geldt als belangrijkste uitdager van titelverdediger Lars van der Haar en Mathieu van der Poel uit Hoogerheide.
Geschreven door

"Het wordt een van de interessantste NK's van de laatste jaren", voorspelt Van Kessel. "Ik zie mezelf als outsider. Lars en Mathieu zijn de favorieten, maar ik hoop zeker een rol te kunnen spelen."
EreplaatsenNa een sterk optreden vorig seizoen doet Van Kessel deze winter volop mee om de ereplaatsen. De nummer drie in de tussenstand van de wereldbeker schrijft zijn opmars toe aan de rust die hij in zijn leven heeft gevonden. De wielrenner moest zijn fietsloopbaan twee jaar geleden nog combineren met school. Van Kessel volgde een deeltijdopleiding tot fietsenmaker, maar kan zich nu volledig toeleggen op het crossen.
"Ik vond het belangrijk om mijn school af te maken, ook voor het geval het in het wielrennen niet zou lukken. Nu kan ik me volledig richten op het fietsen. Ik krijg goede steun uit de ploeg en woon samen met mijn vriendin in België. Mijn leven is in balans.''
BakkerVan Kessel staat onder contract bij de Belgische ploeg Telenet-Fidea en kan in België op de nodige aandacht rekenen. "In Nederland moet ik regelmatig uitleggen wat ik doe, maar in België vragen ze bij de bakker hoe het in de wedstrijd is gegaan."
Van Kessel kan zondag dan ook op de nodige steun uit België rekenen. Er komt een bus met fans naar Veldhoven, waar veel bekenden voor hem langs de kant zullen staan. "Ik ben opgegroeid in Veldhoven en mijn ouders wonen er nog steeds. Dat maakt het NK wel extra bijzonder."
TaborNa de titelstrijd gaat Van Kessel met zijn ploeg een week op trainingsstage naar Spanje. De veldrijder gaat zich daar voorbereiden op de WK van eind januari in Tsjechië. "Ook in Tabor wil ik pieken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.