Video

Gerard de Rooy verliest bijna zes uur in Dakar Rally: 'Je weet meteen dat de rally over is'

8 januari 2015 om 11:47
nl
Trucker Gerard de Rooy uit Son heeft afscheid moeten nemen van zijn ambities op een podiumplaats in de Dakar Rally. De Rooy liep tijdens de vierde etappe van woensdag forse schade op aan zijn Iveco.
Geschreven door

De Rooy stond bijna zes uur stil langs het parcours, om kapotte tandwielen aan de achterkant van zijn truck te vervangen. Hij moest in het donker zijn weg vervolgen naar het bivak in Copiapo.
Stoppen"Je weet dan meteen dat de rally over is", aldus De Rooy. "En eigenlijk wil je stoppen, want ik kom hier om te winnen. Maar na een half uur is dat gevoel wel weg en wil je toch door. Ik ben happy dat ik uiteindelijk toch het bivak gehaald heb. We gaan er nu gewoon het beste van maken de komende dagen."
In het algemeen klassement worden de podiumplaatsen na vier ritten bezet door drie Russische truckers, Hans Stacey uit Best is op de vijfde plaats de beste Nederlander.
Kop erbijDe Rooy gaat zich de rest van de wedstrijd inzetten voor ploeggenoot Stacey. Ook hoopt hij nog op een dagsucces, nu zijn klassementskansen verkeken zijn. "Maar ik kan niet te veel riskeren, want ik wil ook niet uitvallen. Dus we moeten wel de kop erbij houden."
Check al het nieuws over de Dakar Rally 2015 op onze themapagina: omroepbrabant.nl/dakar. Volg ook onze razende reporter Eric Verhoef op omroepbrabant.nl/verhoefblog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.