Celstraffen geeïst tegen vermeende opdrachtgevers moord Volkan Düzgün

8 januari 2015 om 11:55 • Aangepast 21 november 2020 om 20:41
nl
Justitie heeft donderdag tegen de twee vermeende opdrachtgevers voor de moord op Volkan Düzgün, Tony van G. en Yalcin M. celstraffen geeïst. Het gaat om respectievelijk twee en drie jaar vanwege verboden drugsbezit, witwassen van geld en het bezitten van een hennepkwekerij. Justitie vervolgt het tweetal niet voor de moord, hoewel ze Van G. en M. wel als verdachten ziet.
Profielfoto van
Geschreven door

Tegen Tony van G. uit Veghel eist justitie twee jaar celstraf wegens verboden drugsbezit en het witwassen van geld. Tijdens een huiszoeking kwam namelijk naar voren dat hij zo'n 1200 drugspillen in huis had. Ook vond de politie grote geldbedragen.
1200 pillen voor 'privégebruik'Van G. beriep zich donderdag voornamelijk op zijn zwijgrecht, maar wilde wel kwijt dat hij naar eigen zeggen onschuldig is. Zo verdedigde hij zichzelf door te zeggen dat de pillen voor privégebruik waren. De rechter trekt dit alleen in twijfel, want die vindt 1200 pillen voor persoonlijk gebruik veel.

Wachten op privacy instellingen...

Verder verklaarde Van G. dat het flinke geldbedrag afkomstig was van zijn werkgever in Duitsland. Die betaalde hem cash uit.
Twee jaar geeïstJustitie gelooft niets van wat Van G. zegt en wil hem vervolgen. Ze eist twee jaar celstraf wegens drugsbezit en het witwassen van geld. Buitenproportioneel, vindt de advocaat van Van G. Normaal staat voor zulke misdrijven namelijk een celstraf van enkele maanden.

Wachten op privacy instellingen...

Ook celstraf voor Yalcin M.Ook Yalcin M., de neef van Volkan Düzgün die mogelijk ook opdracht gaf tot de moord, moest donderdag voor de rechter verschijnen. Hij maakte zich eveneens schuldig aan het witwassen van geld. Daarnaast bezat hij vermoedelijk een hennepkwekerij, die de politie eerder vond. Over twee weken volgt de definitieve uitspraak in de zaken tegen M. en Van G.

Wachten op privacy instellingen...

Justitie vermoedt ook dat de twee de opdrachtgevers waren voor de moord op Volkan Düzgün. Die werd vorig jaar dood gevonden in een auto bij zijn huis. M. en Van G. worden alleen niet vervolgd voor de dood van de Veghelse kickbokser. Er is te weinig bewijs tegen het tweetal. Wel blijven ze verdachten in de zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.