Geheime stukken opgedoken in fraudezaak-Easy Life

8 januari 2015 om 12:18
Het langlopende strafproces tegen de hoofdverdachten van de fraude bij het beleggingsbedrijf Easy Life in Helmond loopt vertraging op. Er is namelijk nieuwe informatie opgedoken.
Geschreven door

Advocaten vonden tijdens het hoger beroep in de in beslag genomen administratie ontlastende en vertrouwelijke stukken. Justitie bleek die verborgen te hebben gehouden.
Vertrouwelijke informatieAdvocaat Marijn Zuketto laat donderdag weten dat het onder andere gaat om vertrouwelijke correspondentie die niet in het dossier zit, maar wel aan de curator van Easy Life is gegeven. Advocaat Marcel van Gessel maakt daarnaast duidelijk dat de nieuwe informatie extra bewijs levert dat nog van alles is gedaan om Easy Life te redden.
Het gerechtshof in Den Bosch biedt de verdediging vanwege de ontdekking de kans om nadere onderzoekswensen te formuleren. Op 19 januari formuleert de aanklager daarom niet zijn eis tegen de verdachten zoals was gepland. De zitting gaat dan over het onderzoek. Daardoor duurt de nu al langlopende zaak nóg langer.
Jaren celstrafDe vier directeuren van Easy Life werden in 2008 aangehouden en in 2012 veroordeeld. De twee hoofdverdachte, de directeuren John W. en Frans O., kregen 4,5 jaar celstraf voor oplichting en deelname aan een criminele organisatie. Twee medeverdachten kregen twee en een jaar celstraf. Alle verdachten gingen in hoger beroep. Ze zijn momenteel op vrije voeten.    
Ongeveer vijfhonderd beleggers investeerden 42 miljoen euro in Easy Life. Er werd maar een klein deel belegd. De rest ging op aan huizen, bedrijfspanden, dure auto's en luxe levensstijl.
Lees alle berichtgeving over Easy Life terug op onze themapagina.

Wachten op privacy instellingen...