Hans Teeuwen kwaad om aanslagen Parijs: 'De strijd tegen fascisten moet doorgaan'

8 januari 2015 om 12:27
nl
‘Sterven voor het vrije woord’, noemt hij het zelf. Cabaretier Hans Teeuwen is woest door de brute aanslag op de redactie van satirisch tijdschrift Charlie Hebdo in Parijs, waarbij twaalf doden vielen.
Geschreven door

Teeuwen is zichtbaar kwaad. En dus maakte hij een video met een statement, waarin hij behoorlijk los gaat. “De strijd moet doorgaan tegen de fascisten. Dat doen wij natuurlijk met humor, want daar zijn we van, van het lachen.”
De cabaretier uit Budel spreekt zich regelmatig uit voor vrijheid van meningsuiting en het vrije woord. Hij was een goede vriend van de in 2004 vermoorde Theo van Gogh.
[youtube:body:http://youtu.be/rn63POIBY_Y]
Bijeenkomsten tegen aanslagDoor heel Brabant worden er demonstraties en bijeenkomsten georganiseerd na de aanslag. Veel mensen willen zich uitspreken tegen de terreurdaad. In dit overzicht is te zien waar er iets georganiseerd wordt.
Gemaskerde mannen drongen woensdag de redactie van Charlie Hebdo binnen. Met automatische geweren schoten ze acht journalisten, een receptionist, een bezoeker en twee agenten dood. Twee verdachten, de broers Cherif en Said Kouachi, zijn nog voortvluchtig. De 18-jarige verdachte Hamyd Mourad gaf zich zelf aan bij de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.