Video

Kampioenstafel van Marianne Vos in Genderen vernield door vuurwerk

8 januari 2015 om 13:13 • Aangepast 24 april 2020 om 22:10
nl
Met een laatste restje vuurwerk is in Genderen het Marianne Vos tafeltje opgeblazen. Het met mozaïek ingelegde tafeltje werd in mei 2014 geplaatst aan de Hoofdstraat in Genderen. Het tafeltje was destijds een cadeau van de gemeente Aalburg voor het behalen van de wereldtitel veldrijden in Hoogerheide.
Geschreven door

In de gemeente Aalburg was het gebruikelijk dat de wielrenster na het behalen van een belangrijke titel een eigen bankje kreeg. Nadat alle kernen waren voorzien van een Marianne Vos bankje volgde in de lente van 2014 een eerste tafeltje.
Tafeltje is kapotHet tafeltje is een verlaat vuurwerkslachtoffer. Het straatmeubel stond aan de Hoofdstraat in het dorp en staat nu in de gemeentelijke werkplaats van de gemeente Aalburg.
Tafeltje is bij de dokterJohn de Kock gemeenteopzichter van de gemeente Aalburg is kort en bondig. "We willen het opknappen en weer in de oorspronkelijke staat terugbrengen. Uit het tafeltje, dat is ingelegd met een kleurrijk mozaïek, zijn twee grote stukken weggeslagen en er zit een groot gat in. Ze hebben waarschijnlijk een stuk zwaar vuurwerk op het tafeltje gebonden en dat af laten gaan."
Tafeltje krijgt een stalen rand De Kock wil het tafeltje meer vandalismebestendig maken door een roestvrijstalen rand rond het tafeltje te monteren. De weggeslagen stukken mozaïek hoopt hij te kunnen repareren door de brokstukken met sterke industriële lijm weer terug te plaatsen in het tafeltje.
De Kock denkt dat het tafeltje over een week of vijf weer teruggeplaatst kan worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.