Video

Dakloze vrouw bevalt van meisje in kantoor VGZ in Eindhoven, medewerker biedt hulp

8 januari 2015 om 15:49
nl
Een hoogzwangere dakloze vrouw heeft tot het echt niet anders meer kon buiten rondgelopen met persweeën. Bij het kantoor van VGZ in Eindhoven hield de vrouw het niet langer en leunde compleet verkrampt tegen de hoofdingang van de verzekeringsmaatschappij. Niet veel later had administratief medewerker Rocco Jonkers een klein meisje in zijn handen.
Geschreven door

De werkdag was net een paar minuten oud toen de vrouw bij de VGZ-ingang aan hing, vlakbij het station van Eindhoven. Een receptionist zag haar en merkte dat het heel slecht met haar ging. Ze bracht de zwangere vrouw dan ook naar binnen. Ze kermde van de pijn.
Bevalling ging snelDe receptioniste waarschuwde administratief medewerker en bedrijfshulpverlener Rocco Jonkers. Hij heeft zelf twee kinderen en wist uit ervaring dat een bevalling meestal even duurt. Daarom liep hij rustig naar de vrouw toe.
Rocco ontdekte echter al snel dat er haast bij was geboden toen hij de kreunende vrouw zag. Hij wilde haar meenemen naar een aparte kamer, waar de vrouw kon gaan liggen. Zo ver kwam het alleen niet: net na het uitlopen van de hal, bij een lift, werd het meisje al geboren.
Feestelijke dagVeel medewerkers zijn geraakt door de bijzondere gebeurtenis. Zo kocht een medewerkster later nog kleertjes voor het meisje. Een ander is een inzamelingsactie opgestart voor geld en spullen voor beiden. De kersverse moeder was na afloop erg geëmotioneerd. Niet alleen over de opmerkelijk bevalling die goed afliep, maar ook over alle spontane hulp van de medewerkers.
De moeder en haar baby liggen nu nog in het ziekenhuis. Het ziekenhuis zoekt samen met opvangorganisatie Neos naar onderdak voor moeder en dochter. Dit zal helaas wel een tijdelijke opvang zijn zegt Neoswoordvoerdster Jeanine van Atshoven."Wettelijk mogen wij de moeder geen opvang geven omdat ze niet uit deze omgeving komt, maar uit Rotterdam."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.