Video

Theresialyceum in Tilburg schrapt schoolreis naar Parijs: 'Het was een vrij makkelijk besluit'

8 januari 2015 om 15:59
nl
Het Theresialyceum in Tilburg heeft besloten de geplande excursie naar Parijs niet door te laten gaan. Dat staat op de website van de school. Vrijdag zouden de klassen 5 havo en 6 vwo de Franse hoofdstad bezoeken. "We gaan zeker proberen een alternatieve datum voor de excursie te vinden als de rust is wedergekeerd”, zegt rector Thomas Oudejans.
Geschreven door

Omdat de Franse overheid in verband met de aanslag van woensdag een negatief reisadvies voor scholen heeft afgekondigd, heeft het schoolbestuur besloten de reis voor nu af te blazen.
'Wie zijn wij om wél te gaan'"Er zouden ongeveer 80 bovenbouwleerlingen meegaan voor een educatieve excursie. Zij zouden het laatste deel van de dag vrij door Parijs mogen lopen, maar de sfeer daar is niet zoals je wenst en wie zijn wij om wél te gaan bij een negatief reisadvies", aldus rector Oudejans.
"Normaal gesproken is er door ouders of leerlingen altijd wel wat aan te merken op een excursie, maar ditmaal hebben we geen enkel negatief geluid gehoord. Iedereen heeft er begrip voor en eigenlijk was dit een vrij makkelijk besluit." Wanneer er meer duidelijkheid komt over een mogelijke volgende datum, kan de school nog niet zeggen.
KSE in Etten-Leur vermeed Parijs eerderBegin oktober nam Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) hetzelfde besluit. ''De dreiging is er zeker en we hoeven het niet op te zoeken. Veiligheid van de leerlingen is onze verantwoordelijkheid", liet rector Peter van Heusden destijds weten.
Er werd op dat moment gevreesd dat Islamitische Staat (IS) een aanslag zou plegen op het metronetwerk van Parijs. ''Het is en blijft een uitje en ik moet er niet aan denken als een bom ontploft. Dat kunnen wij niet uitleggen'', zei Van Heusden toen. Het is niet duidelijk of IS achter de aanslag van woensdag op het kantoor van Charlie Hebdo zit. KSE wil donderdag niet reageren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.