Video

Limburger definitief niet vervolgd voor doden mannen in drugslab Uden

8 januari 2015 om 16:14 • Aangepast 24 april 2020 om 22:10
nl
De 37-jarige John van der H. uit Roermond, die vastzit voor betrokkenheid bij een xtc-lab in Uden, wordt niet vervolgd voor de dood van twee mannen die daar in maart werden gevonden.
Geschreven door

Justitie vervolgt de man alleen voor het inrichten en het runnen van het drugslab. Dat maakte ze donderdag bekend tijdens de eerste openbare zitting in de strafzaak tegen de man.
Giftige gassenVan der H. werd in september aangehouden voor betrokkenheid bij het Udense drugslab. In zijn cel werd hij later ook aangehouden voor medeverantwoordelijkheid voor de dood van de mannen, maar later liet justitie al weten de Limburger niet te kunnen vervolgen wegens gebrek aan bewijs.
In het drugslab kwamen de twee Limburgers om het leven doordat ze vermoedelijk giftige gassen van drugsgrondstoffen hadden ingeademd. Er stonden vaten met honderden liters chemicaliën in de loods.
Contacten met verhuurderJustitie denkt overigens wel dat Van der H. fungeerde als tussenpersoon tussen het lab en de verhuurder, die het OM ook wil vervolgen. Het gaat om een man uit Uden.
De zaak gaat 30 maart verder. Tot die tijd blijft de verdachte vastzitten. De man ontkent. "Ik heb er niks mee te maken'', zei hij donderdag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.