Vermoedelijke opdrachtgever van moord op Yvon Pfaff uitgeleverd door Italië

8 januari 2015 om 17:47
nl
Italië heeft een 40-jarige Bosschenaar uitgeleverd aan justitie in Nederland. De man zou opdracht hebben gegeven voor de moord op Yvon Pfaff. Eerder werden er al vijf verdachten aangehouden.
Geschreven door

Op 22 juni 2014 werd het dode lichaam van een man gevonden in een uitgebrande Renault Kangoo in Sint-Michielsgestel. Het bleek te gaan om de 49-jarige Yvon Pfaff uit Ochten in Gelderland. Justitie ging al snel uit van een misdrijf.
Verdachten voor rechterVrijdag 9 januari komen drie mannen uit het Gelderse Maurik (33, 36 en 38), een 37-jarige man uit Druten en een 31-jarige vrouw uit Maurik voor de rechter in Den Bosch. Zij worden allevijf gezien als medeplichtigen aan de moord of doodslag. De 40-jarige Bosschenaar ook.
De 40-jarige Bosschenaar werd in september al opgepakt door de Italiaanse politie om uitgeleverd te worden aan Nederland. Hij heeft zich hier sindsdien tegen gezet, maar is donderdag toch aangekomen in Nederland.
Eerdere berichtgeving:Welingelichte bronnen melden dat medeverdachten een 36-jarige man uit Maurik hebben aangewezen als de schutter. Afgeluisterde gesprekken leverden nog meer bewijs op. De vermeende schutter zwijgt in alle talen. Het motief voor de moord is nog niet precies duidelijk. Ruzie over geld speelde mogelijk een rol.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.