Bewoners Oud Gastel zijn bietencampagne beu: 'We zijn jarenlang zoet gehouden'

9 januari 2015 om 12:03
nl
Bewoners van de Rijpersweg in Oud Gastel worden gek van de vrachtwagens die tijdens de zogeheten bietencampagne van de Suiker Unie over de N268 denderen. De geluidsoverlast is zo hevig dat er zelfs al huizen in de verkoop worden gedaan.
Geschreven door

De Rijpersweg ligt parallel aan de N268 en het is er het hele jaar door al druk met auto's en motors die voorbij scheuren. "Als je in de zomer lekker in de tuin zit, kun je elkaar niet eens verstaan", zegt Caroline Healy. Zij wordt er zo gek van dat ze haar huis verkoopt.
Ook 's nachtsMaar in het najaar en de winter, tijdens de zogeheten bietencampagne, is het volgens de bewoners helemaal verschrikkelijk. Dan rijden de vrachtwagens ook 's nachts door.
Onder anderen Petra van Burgh maakt zich al jaren boos over de geluidsoverlast. Ze voerde al gesprekken met de gemeente en met de Suiker Unie, maar kreeg steeds nul op het rekest. "We zijn jarenlang zoet gehouden met het verhaal dat de nieuwe A4-snelweg verlichting zou brengen. Maar die is er nu en het is nog even erg."
Geen actieToch denkt Van Burgh dat de A4 de oplossing kan zijn. "Als de Suiker Unie álle vrachtwagens over de A4 zou sturen. Maar die zegt dat dat te duur is", reageert de boze buurtbewoonster. Volgens Van Burgh is de weg weliswaar een paar kilometer om, maar kost omrijden nauwelijks extra tijd.
Suiker Unie laat weten de klachten te kennen maar vooralsnog geen actie te ondernemen om ze te verminderen, omdat het iets is tussen 'de bewoners en de wegbeheerder'.  Die beheerder is de provincie. ook daar zijn de omwonenden al langere tijd mee in gesprek maar dit heeft nog niet tot een oplossing geleid.
Vrijdag gaat Van Burgh met Rijkswaterstaat praten om te horen hoe omleiding van vrachtwagens naar de A4 mogelijk te maken is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.