Video

Traditionele drukte voor kaartjes Priense Swaree in Roosendaal

10 januari 2015 om 11:56 • Aangepast 21 november 2020 om 20:41
nl
De kacheltjes, de tuinstoelen en de kruidenbitter kwamen dit weekend weer tevoorschijn. In de binnenstad van Roosendaal was de traditionele carnavalscamping weer opgetuigd. Honderden Tullepetaonen bivakkeren meer dan 24 uur in een parkeergarage om kaarten te bemachtigen voor hét carnavalsbal van de stad: De Priense Swaree.
Profielfoto van
Geschreven door

Je moet er iets voor over hebben om er bij te kunnen zijn bij het carnavalsfeest in Roosendaal. Maar het gaat eigenlijk niet meer om de Swaree zelf. Het feest in de rij is in de jaren één evenement op zich geworden waar iedereen bij wil zijn.
Net als uitverkoopDe voorverkoop voor De Priense Swaree begon zaterdag om tien uur, maar vrijdag was het al loeidruk bij de parkeergarage. Het leek wel op de uitverkoop bij De Bijenkorf toen de deuren open gingen. Fervente carnavalsvierders pakten massaal stoelen en tassen en stormden omhoog.
Zaterdagochtend waren de mensen erg uitgeput. Maar toen brak het moment aan dat ze eindelijk hun kaarten konden aanschaffen.
Zaterdag 31 januariDe Swaree, de onofficiële opening van de weken voorafgaand aan het Tullepetaonse Carnaval, is zaterdag 31 januari.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.