Schaliegasbedrijf Cuadrilla stelt gemeente Boxtel ultimatum: 'De dagvaarding ligt klaar' - Omroep Brabant

Schaliegasbedrijf Cuadrilla stelt gemeente Boxtel ultimatum: 'De dagvaarding ligt klaar'

8 januari 2015 om 19:50
nl
Een rechtszaak van het Britse schaliegasbedrijf Cuadrilla tegen de gemeente Boxtel over de huur van een beoogde boorlocatie lijkt onafwendbaar. Cuadrilla heeft de gemeente donderdag een ultimatum gesteld om de huurovereenkomst alsnog na te komen.
Geschreven door

Een dagvaarding ligt klaar, maakt Cuadrilla bekend. "Het is zeer waarschijnlijk dat het tot een rechtszaak komt", reageert een woordvoerder van de gemeente Boxtel donderdag.
Huurovereenkomst afgelopenCuadrilla huurde sinds 2011 een stuk grond op een bedrijventerrein in Boxtel voor een eventuele proefboring. De gemeente weigert de huur te verlengen en zegt dat de huurovereenkomst is afgelopen. Cuadrilla meent recht te hebben op verlenging van het huurcontract.
Boren naar schaliegas mag nog niet omdat minister Henk Kamp (Economische Zaken) wacht op de uitkomsten van onderzoeken naar de voor- en nadelen en naar geschikte locaties. De plek in Boxtel is volgens Cuadrilla ideaal en het bedrijf wil de locatie daarom blijven huren.
Proefboringen 2015Begin dit jaar liet Cuadrilla-directeur Frank de Boer weten dat proefboringen naar schaliegas in 2015 niet aan de orde zijn. Het winnen van schaliegas is omstreden omdat er schade aan het milieu en aan de bodem door kan ontstaan.
Volgens minister Kamp is de hoeveelheid schaliegas in Nederlandse bodem mogelijk vijf tot twaalf keer het jaarlijkse gasverbruik in Nederland en kan het 20 tot 45 miljard euro opleveren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.