Video

Stroomstoring bij gevangenis in Vught voorbij, omwonenden mogen weer naar huis

8 januari 2015 om 23:54 • Aangepast 21 november 2020 om 20:41
nl
Bij de penitentiaire inrichting (PI) aan de Lunettenlaan in Vught was donderdagavond de stroom uitgevallen. De storing begon even na tien uur. Rond halftwaalf kwam de stroomtoevoer weer op gang, liet het ministerie van Veiligheid en Justitie aan Omroep Brabant weten. Zij gaat over de gevangenissen in Nederland.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens justitie is de veiligheid binnen de gevangenis in Vught geen moment in het geding geweest. Het werk binnen de muren van de PI kon tijdens de storing doorgaan omdat de gevangenis niet volledig afhankelijk is van het stroomnetwerk.
ProtocolDe politie sloot donderdagavond volgens protocol de omgeving af om te voorkomen dat er mensen in- of uitgaan die dat niet mochten. De omgeving werd met machinegeweren bewaakt. De toegangsweg naar de gevangenis was afgezet.
Dat betekende voor een paar omwonenden dat ze even niet naar huis konden. Uit voorzorg waren de hulpdiensten massaal aanwezig.

Wachten op privacy instellingen...

Intern probleemEen woordvoerder van Enexis liet aan Omroep Brabant weten dat de storing niet bij hen was. Het zou om een interne storing bij de gevangenis gaan.
Het afgrendelen van de omgeving is vastgelegd in een protocol. Daarin staat wat er allemaal moet gebeuren als de stroom in een gevangenis uitvalt. Zo vloog er ook een politiehelikopter boven de gevangenis.

MarechausseeDe Koninklijke Marechaussee was aanwezig om hulp te verlenen. De Lunettenlaan was tot en met de Boslaan afgesloten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.