'Udense vastgoedman Roger Lips maakte zich schuldig aan wanbeheer'

9 januari 2015 om 08:22
nl
De rechtbank in Amsterdam zegt dat het er erg op lijkt dat de omstreden vastgoedman Roger Lips en zijn vrouw uit Uden zich schuldig hebben gemaakt aan 'wanbeheer'. Dat staat in een tussenvonnis in de zaak tegen de voortvluchtige Lips, waarover Het Financieele Dagblad vrijdag schrijft.
Geschreven door

Volgens de rechtbank maakte Lips zich onder meer schuldig aan het 'onzakelijk' overpompen van geld tussen verschillende bedrijven die van hem waren. Zo verkocht hij brasserie Tante Pietje in Uden voor één euro aan een ander bedrijf van hem. Daarbij zou de vastgoedhandelaar geld hebben weggesluisd.
Lips werd twee jaar geleden failliet verklaard en staat voor meer dan 100 miljoen euro in het krijt bij verschillende banken. Hij is vooral bekend omdat hij één van de grote vastgoedklanten was die de SNS Bank in grote problemen bracht.
Gevlucht naar het buitenlandDe vastgoedman is naar Dubai gevlucht toen hem duidelijk werd dat hij de cel in dreigt te gaan omdat hij onvoldoende meewerkt aan de afwikkeling van zijn faillissement. Eerder mocht hij vanwege zijn tegenwerking al een tijd doorbrengen in de cel.
Curatoren die proberen een deel van het verloren geld terug te krijgen, willen dat Lips, zijn vrouw en een zakenpartner nu worden ontslagen als bestuurders van Castle Capital. Dat is een stichting die alle bedrijven van Lips beheerde. De rechter moet hierover nog besluiten, zo weet het Financieele Dagblad.
Te koop: riante villaWie zijn zinnen overigens heeft gezet op de kapitale villa van de failliet verklaarde vastgoedhandelaar, kan binnenkort zijn slag slaan. ABN AMRO laat de riante woning aan de Heinsbergenstraat 48-52 in Uden namelijk veilen. Een koopje is het mogelijke droomhuis niet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.