'Bewoners beter informeren over stankoverlast bedrijven Moerdijk'

9 januari 2015 om 09:08 • Aangepast 24 april 2020 om 22:12
nl
D66, GroenLinks en VVD in Provinciale Staten hebben vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten over de stank van bedrijven waar inwoners van het dorp Moerdijk last van hebben. De partijen willen weten of de vergunningen van de bedrijven op Moerdijk wel te handhaven zijn.
Geschreven door

Volgens hen mag een bedrijf als ATM 175 uur per jaar stinken. Veel inwoners van het dorp vinden dat zij veel vaker last hebben van stank.
Inzicht voor inwonersD66, GroenLinks en VVD vragen hoe de stankoverlast wordt bijgehouden en of de inwoners van Moerdijk ook inzicht in de gegevens over de veroorzaakte stank kunnen krijgen. "Indien u het aantal uren niet bijhoudt of niet kunt relateren aan de bron, wat is dan het nut van het stellen van een dergelijke norm?"
In de vragen wordt ook ingegaan op de roetdeeltjes die in oktober in het dorp Moerdijk terecht kwamen. Het is volgens de drie partijen niet duidelijk meegedeeld aan de inwoners wie de veroorzaker is. "Wat gaat u doen om de benodigde communicatie alsnog te verzorgen en in de toekomst beter te laten verlopen?"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.