'Stroomstoring gevangenis Vught leverde geen gevaar voor omwonenden op'

9 januari 2015 om 11:31
nl
De stroomstoring aan de Lunettenlaan bij de penitentiaire inrichting in Vught was donderdagavond ontstaan door een fout bij werkzaamheden aan het elektriciteitsnet. Dat laat het ministerie van Veiligheid en Justitie vrijdag desgevraagd weten.
Geschreven door

De storing begon om tien uur 's avonds en was ongeveer twee uur later opgelost. Hoewel een stroomstoring bij een gevangenis weinig voorkomt, liggen er bij justitie toch protocollen klaar voor het geval het fout gaat.
De stroom viel slechts deels uit in de gevangenis doordat de penitentiaire inrichting niet volledig afhankelijk is van het stroomnetwerk. Wel moesten medewerkers bepaalde taken, zoals het bedienen van het licht, volgens justitie handmatig uitvoeren.
Agenten met machinegewerenVolgens gemaakte afspraken rukken uit veiligheidsoverwegingen bij een stroomstoring ook de politie en de Koninklijke Marechaussee uit. Die zetten vervolgens de omgeving af en bewaken het terrein. Dit gebeurde donderdagavond onder meer door agenten die machinegeweren bij zich hadden.
Volgens justitiewoordvoerder Jaap Oosterveer 'was er niemand in gevaar geweest'. "Wij nemen hierbij geen enkel risico." Oosterveer vertelde verder dat de stroomstoring in zijn geheel meeviel en 'de zaak verder niet moet worden opgeblazen'.
Straat afgezetDoor de afzetting van de politie konden enkele bewoners van de Lunettenlaan niet hun straat in of uit met hun auto. Ze hoefden niet per se binnen te blijven, benadrukte een politiewoordvoerder desgevraagd.
Voor zover bekend krijgen buurtbewoners geen vergoeding voor eventuele overlast die door de storing ontstond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.