Video

Vrijdaggebed moskee Roosendaal in teken aanslag Parijs

9 januari 2015 om 14:33
nl
Imam Charif Slimani van de Marokkaanse moskee Roosendaal heeft tijdens het vrijdaggebed zijn afgrijzen uitgesproken over de aanslag in Parijs op de redactie van satirisch weekblad Charlie Hebdo. Hij noemde de aanslag zeer gewelddadig en nam afstand. Ook zei hij dat je niet het recht in eigen hand mag nemen. "Oordelen is aan rechters."
Geschreven door

Wel zei hij dat hij het spotten met religie in het algemeen sterk afkeurt en de spot drijven met de profeet Mohamed in het bijzonder.
Bedreiging van moslimsOok maakt hij zich zorgen over toenemend racisme en de bedreigingen aan het adres van moslims en moskeeën. "Wat gaat er nog gebeuren?"
Moslims kunnen in de Roosendaalse moskee vrijdag de petitie tekenen voor de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting.
Moskee extra bewaaktVolgens voorzitter Mohamed Amezian wordt de moskee meer bewaakt dan anders. "Niet omdat we bang zijn, maar je moet helaas rekening houden met problemen. Dus we lopen met vrijwilligers rond en hebben contact via walkie talkies."
De imam van de Roosendaalse moskee sprak zich vaker in de media uit over islamitische terreur en noemde terreurorganisatie IS 'barbaars, schandalig' en hun missie 'kansloos'.
Gasten uit FrankrijkDe Roosendaalse moskee heeft vrijdag toevallig Franse gasten: moslims uit de Franse stad Troyes die geld komen inzamelen voor de bouw van hun moskee. Ze spraken voor aanvang van het vrijdaggebed.
De Marokkaanse moskee in Roosendaal is een van de grootste in Brabant. Op vrijdag kunnen zo'n tweeduizend moslims er bidden. Voordat de moskee werd gebouwd was er veel protest vanuit de wijk. Een onbekende actiegroep hing tijdens de bouw een dood schaap op. Dat schokte de Marokaanse gemeenschap enorm. Volgens de imam zit het met de contacten in Roosendaal wel goed sinds de opening.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.