Waarschijnlijk weer acties van medewerkers Brink's, pinautomaten mogelijk weer niet bijgevuld - Omroep Brabant

Waarschijnlijk weer acties van medewerkers Brink's, pinautomaten mogelijk weer niet bijgevuld

9 januari 2015 om 18:45
nl
Het personeel van geldtransporteur Brink's gaat volgende week waarschijnlijk opnieuw actie voeren. Dat liet Leen van der List van FNV Bondgenoten vrijdagmiddag weten. Het niet bijvullen van pinautomaten zou volgens hem opnieuw een mogelijke actie kunnen zijn. Brink's heeft onder meer een vestiging in Best.
Geschreven door

Brink's raakte zijn grootste klant Rabobank onlangs kwijt aan Geld Service Nederland en enkele zogenoemde onderaannemers van dit bedrijf, G4S en Securcash. Zowel de vakbond als Brink's hebben gevraagd of deze bedrijven medewerkers van Brink's willen overnemen. Op deze vraag zijn de bedrijven volgens de FNV tot nu toe nog niet ingegaan.
"De adempauze loopt wat ons betreft nu op zijn eind", laat Van der List vrijdag weten. Acties in de loop van volgende week behoren volgens hem dan ook 'zeker tot de mogelijkheden'.
Grote reorganisatie In oktober kondigde Brink's Nederland een grote reorganisatie aan. Vanaf juli verliezen daardoor zo'n zeshonderd mensen hun baan. Bij de vestiging in Best verdwijnen ongeveer 70 van de 140 banen.
Eind vorig jaar voerden medewerkers van Brink's ook actie. Toen werden met name pinautomaten van Rabobank niet bijgevuld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.