Video

Steven Kruijswijk en Moreno Hofland willen schitteren in de Giro, deelname Tour niet zeker

9 januari 2015 om 19:10
nl
Steven Kruijswijk en Moreno Hofland willen in mei schitteren in de Giro d'Italia. De Brabantse wielrenners van de nieuwe Lotto/Jumbo-wielerploeg gaan zeker van start in de Italiaanse etappekoers. Deelname aan de Tour de France in juli is nog niet zeker.
Geschreven door

Bosschenaar Kruijswijk ambieert een plek bij de eerste tien in het eindklassement van de Giro. "Ik heb het gevoel dat ik steeds beter in vorm raak. Dus heel hoog eindigen moet lukken." De ploegleiding heeft veel vertrouwen in Kruijswijk en heeft hem de status van kopman voor deze etappekoers gegeven.
Sprinter Hofland gaat voor dagzeges in Italië. Bovenal hoopt de inwoner van Roosendaal dat hij de ronde uit kan rijden. Het lukte hem nog niet eerder een koers van drie weken succesvol te beëindigen. Zo viel hij vorig jaar na een ruime week uit in Vuelta.
Kruijswijk hoopt op TourDe Tour de France, voor veel renners de belangrijkste koers van het jaar, staat op de wensenlijst van Kruijswijk. Maar de zekerheid dat hij mag starten heeft hij nog niet van de leiding van Lotto/Jumbo. "Ik moet gewoon aantonen dat ze niet om me heen kunnen. Dan sta ik gewoon aan de start."
Hofland zet, naast de Giro, in op het winnen van klassiekers. "De Tour wil je natuurlijk altijd meemaken, maar mijn seizoen is zo opgebouwd dat ik in het voorjaar moet pieken en niet in de zomer in Frankrijk. Wellicht dat dat volgend jaar anders is."
Doel Marc Goos: eerst fit wordenDe derde Brabantse troef van de Lotto/Jumbo-wielerploeg is Marc Goos uit Dorst. Hij kan voorlopig niet fietsen, omdat hij nog altijd kampt met een heupbreuk. "Volledig fit worden is mijn belangrijkste doel. Als dat zo is, kan ik pas mijn seizoen gaan bepalen met de ploegleiding."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.