Bijna 500 handtekeningen voor petitie van familie doodgestoken Angelo van Emmerik (23) uit Tilburg

9 januari 2015 om 19:30
nl
De petitie die de familie van Angelo van Emmerik (23) na zijn gewelddadige dood opstartte, is bijna vijfhonderd keer ondertekend. De nabestaanden strijden voor hogere straffen voor zinloos geweld. Marco Bambacht, de oom van de doodgestoken Angelo, wil dat moord met minimaal twaalf jaar wordt bestraft.
Geschreven door

De nabestaanden pleiten er ook voor dat er geen aftrek meer is voor goed gedrag. De actie is opmerkelijk, omdat er nog geen inhoudelijke behandeling van de zaak is geweest en er dus ook nog geen strafeis is.
De 23-jarige Angelo werd op nieuwjaarsdag hevig bloedend in de Jan Scharpstraat in Tilburg gevonden. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn verwondingen overleed.
Huisgenoot in celDe huisgenoot van het slachtoffer werd later gearresteerd voor betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de Tilburger. Hij zit nog minstens twee weken vast. De oom van Angelo hoopt dat de petitie door zoveel mogelijk mensen wordt ondertekend.
"De wet moet zo veranderd worden dat er geen rekening meer wordt gehouden met wat een dader in zijn jeugd heeft meegemaakt. 99 procent van de daders pleegt een misdrijf bewust," zegt Marco Bambacht.[YouTube:body:http://youtu.be/vTrV1rnPmfg]
UitvaartdienstVrijdagavond hadden ruim 480 mensen de petitie op internet getekend. De handtekeningen worden aangeboden aan minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie. De uitvaartdienst van Angelo is zaterdag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.