Eethuis voor armen De Pollepel in Tilburg blijft open tot 1 juli

9 januari 2015 om 20:08
nl
Sociaal eethuis de Pollepel aan de Stedekestraat in Tilburg blijft open tot 1 juli. De gemeente Tilburg trekt 57.500 euro subsidie uit uit voor een ‘zachte landing’ voor de klanten van het sociale eethuis.
Geschreven door

Volgens het Brabants Dagblad is het college van B en W nog steeds van mening dat het eethuis niet open hoeft te blijven. Het stadsbestuur vindt dat het restaurant te weinig mensen bereikt. Bovendien is het - ook met met subsidie - te duur om het eethuis open te houden.
Een begrip in TilburgDe Pollepel is al dertig een begrip in Tilburg. Omdat de gemeente de subsidiekraan dicht zou draaien, voelde de stichting La Poubelle, waar De Pollepel onder valt, zich gedwongen het eethuis te sluiten.
Veel Tilburgers waren het daar niet mee eens en organiseerden een demonstratie bij het gemeentehuis. Ook op Facebook werd actie gevoerd, de pagina ‘Red de Pollepel’ kreeg meer dan 2000 likes. Daarnaast was er nog een foto-actie waarbij mensen uit protest met een pollepel op de foto gaan, de zogeheten pollepelselfies.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.