Stilgelegde Shell-fabrieken drukken overslag in haven Moerdijk

9 januari 2015 om 20:15 • Aangepast 24 april 2020 om 22:14
nl
De overslag in de haven van Moerdijk is flink teruggelopen als gevolg van het tijdelijk stilliggen van fabrieken van oliemaatschappij Shell. Vorig jaar bedroeg de totale overslag ruim 16,5 miljoen ton, 9 procent minder dan in 2013. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde voorlopige cijfers van het Havenschap Moerdijk.
Geschreven door

Vooral bij natte bulk en grondstoffen voor de chemie was sprake van een forse daling. Het aantal vervoerde containers in de haven steeg wel, met 63 procent. In de overslag in tonnages hiervan was zelfs een verdubbeling te zien.
Fabrieken stilgelegdBij de fabrieken van Shell in Moerdijk vonden afgelopen jaar enkele incidenten plaats waarna de productie tijdelijk stilgelegd werd voor onderhoudswerk.
In juni woedde er een grote brand na een explosie. En in oktober werd een stroomlek ontdekt. Inmiddels zijn delen van de installaties weer opgestart.
In Moerdijk, de vierde zeehaven van Nederland, wordt voor dit jaar weer op een groei van de totale overslag gerekend. Shell maakt in de Brabantse gemeente basisstoffen voor de chemische industrie. Op het Shell-complex in Moerdijk werken ongeveer achthonderd mensen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.