Jessica (4) en haar moeder uit Burundi weer opgepakt om Nederland uitgezet te worden

9 januari 2015 om 21:04
nl
De 4-jarige Jessica, haar broertje Owen (3) en moeder, afkomstig uit Burundi, zijn donderdag opnieuw opgepakt en overgebracht naar uitzetcentrum Zeist. Daar moeten zij opnieuw wachten op uitzetting uit Nederland. Dat laat hun advocaat Michel Govers vrijdag weten. Hij heeft beroep aangetekend tegen de maatregel.
Geschreven door

De moeder van Jessica kwam vijf jaar geleden uit Burundi. Met haar man kreeg ze twee kinderen. Haar man is nu spoorloos. De asielaanvraag van Jessica's moeder werd afgewezen. De vrouw werkte tot nu toe niet mee aan haar uitzetting.
Van bed gelichtMedio december lichtte de marechaussee het gezin in AZC Gilze van bed. Het gezin werd overgebracht naar het uitzetcentrum in Zeist.
Leerlingen van de basisschool De Bolster in Gilze voerden actie in de hoop dat Jessica niet zou worden uitgezet. "Dat zijn containers, een gevangenis. Daar hoort een kind niet”, zei onderwijzer Luc Bul destijds. Jessica zat in groep 1-2 van de basisschool in Gilze.
Op 18 december besliste de rechter in Rotterdam dat het gezin in vrijheid in Nederland mocht blijven. Het gezin verkaste van het uitzetcentrum in Zeist naar het AZC Zweeloo te Aalden. Daar is het gezin donderdag opnieuw opgepakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.