Video

Agent Yuri Cornelisse zwaait af als international in ‘zijn’ Waalwijk

10 januari 2015 om 01:11
nl
Oud-profvoetballer Yuri Cornelisse, die tegenwoordig politieman is, speelde gisteravond nog één keer in het Mandemakers Stadion. Het was zijn afscheid als speler van het nationale politie elftal. Oranje was voor de gelegenheid aangevuld met oud-profs, maar die konden niet voorkomen dat RKC de wedstrijd won. Het werd 9-2.
Geschreven door

Zonder het Wilhelmus, maar na een indrukwekkend eerbetoon aan de overleden oud-voorzitter van RKC Jan Snoeren, begon de wedstrijd van 'Oranje' tegen RKC.  Yuri Cornelisse was basisspeler én aanvoerder van Oranje.
Hij zag zijn ploeg, met onder andere Rick Hoogendorp, Richard Knopper en Pascal Bosschaart tot twintig minuten voor tijd goed stand houden. Na 69 minuten stond het 3-1 voor de profs, die volop in training zijn voor de tweede seizoenshelft.
Laatste applauswissel in het Mandemakers stadionDat de ploeg van Martin Koopman fitter was dat bleek wel in de laatste twintig minuten toen nog bijna de dubbele cijfers werden gehaald. Voor RKC scoorden Maria en Yildirim allebei drie keer. Proefspeler Omri Ron scoorde twee keer. Het hoogtepunt was uiteraard de wissel van Yuri Cornelisse vlak voor tijd. Onder luid applaus verliet hij het veld.
Hij was blij dat er ondanks het slechte weer zoveel bekenden waren gekomen. "Ik kan het erg waarderen dat er zoveel bekenden zijn en dat ze dit voor mij organiseren. En dan is mijn favoriete trainer, Martin Jol, er ook nog eens bij. Ik ga met een goed gevoel naar huis toe." Martin Jol was voor de gelegenheid assistent-bondscoach van de politie.
"Ik kan de radslag nog steeds"Cornelisse wist niet te scoren, maar bezwoer na afloop dat hij de radslag (zijn handelsmerk) nog steeds beheerst. "Ik kan hem nog steeds, ik ben nog fit." Toch zal hij hem niet meer uitvoeren. Cornelisse stopt nu helemaal met voetballen en richt zich op zijn baan als politieman.
Een nieuwe passie: "Het is een heel leuk beroep, een dag is nooit hetzelfde. Voetbal is natuurlijk mijn grootste passie, maar hier kan ik ook mijn ei in kwijt."
Toch is het geen gemakkelijke tijd om politieman te zijn: "het geweld tegen politiemensen komt heel dichtbij, na Londen en Madrid was het deze week in Parijs. We hebben het er wel over gehad in de kleedkamer en ook op het werk gaat het erover." Cornelisse richt zich nu alleen nog op politiewerk. Voor RKC staat  volgende week een wedstrijd tegen Roda op het programma.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.