Brabantse truckers helpen elkaar in Dakar Rally: Peter van den Bosch 'leent' vooras voor z'n truck

10 januari 2015 om 16:11 • Aangepast 21 november 2020 om 20:38
nl
De Brabantse Dakar-deelnemers zien elkaar niet alleen als concurrenten, ze helpen elkaar ook waar nodig. Dat bleek vrijdagnacht in het bivak in Iquique. De monteurs van Peter van den Bosch kwamen erachter dat de vooras van de truck kapot was en dus schakelden ze hulp in.
Profielfoto van
Geschreven door

"We dachten dat er iets lekte aan de vooras, maar de monteurs zagen dat de as helemaal krom was. Dat was een probleem, in een split-second hebben we besloten om Maurik van den Heuvel wakker te maken", vertelt Peter van den Bosch, die als zeventiende finishte in etappe 6.
Zelfde voorasMaurik van den Heuvel rijdt hetzelfde type DAF-truck en viel eerder deze Dakar Rally uit. "Onze vooras en die van Maurik zijn hetzelfde dus ik heb aan hem om drie uur 's nachts gevraagd of we zijn vooras onder onze truck mogen zetten," vertelt Peter.
"Maurik had hier geen enkel probleem mee en toen zijn de monteurs begonnen met het overzetten van de vooras. Onze monteurs kregen versterking van het team van Fried van de Laar. Zonder al deze mannen was het nooit gelukt om in de wedstrijd te blijven."
'Mannen: bedankt!'"Ze weten dat ik ze erg dankbaar ben en ook via deze weg wil ik het team van Dakarspeed en Fried van de Laar erg graag bedanken. Natuurlijk ook onze eigen monteurs, want zij hebben de hele nacht gewerkt zodat ik nu weer in mijn truck kan stappen voor de marathonetappe. Mannen: bedankt!"

Wachten op privacy instellingen...

Check al het nieuws over de Dakar Rally 2015 op onze themapagina: omroepbrabant.nl/dakar. Volg ook onze razende reporter Eric Verhoef op omroepbrabant.nl/verhoefblog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.