Maurik van den Heuvel baalt van diskwalificatie in Dakar Rally, maar denkt alweer aan volgend jaar

10 januari 2015 om 16:39
nl
Hij baalt als een stekker. Maurik van den Heuvel uit Boekel doet noodgedwongen niet meer mee in de Dakar Rally. Zelf zou hij nog graag willen rijden, maar de organisatie besliste anders.
Geschreven door

"We zijn in dag 4 stilgevallen in de duinen, met een motor die alleen nog maar stationair liep", vertelt Van den Heuvel in het bivak in Iquiquie.
Tot dat moment ging alles van een leien dakje voor Team Dakarspeed, zoals het team van Van den Heuvel heet. "We lagen toen schitterend op een tiende plek. De eerste dagen gingen super."
Geen motorvermogen meerMaar tijdens etappe 4 ging het dus mis. "We stonden op een hele hoge duin, het motorvermogen viel weg. We hebben alle sensoren losgehaald. Zo gauw we weg wilden rijden sloeg de motor af. Dat was een elektrische storing, daar kwamen we snel achter."
Zelfs in Nederland werden mensen wakker gebeld om te assisteren, maar zonder resultaat. "We kregen het niet meer gefixt. Toen hebben we diep in de nacht besloten om over de weg naar het bivak te rijden, in de hoop dat we de dag erna nog mochten starten. Dat mocht sowieso, maar een dag later alsnog zijn we vanwege missen van te veel waypoints uit de rally gehaald."
Andere teams helpenEinde oefening dus voor Maurik van den Heuvel. Die klap komt hard aan. "Het verwerken gaat nu pas beginnen eigenlijk. We gaan nu overleggen met het team wat we verder gaan doen. Ik denk wel dat we achter de karavaan aan blijven rijden, want we moeten natuurlijk toch terug naar Buenos Aires. Misschien dat we nog wat voor andere teams kunnen betekenen. Met het helpen van andere teams is de trucker uit Boekel meteen begonnen: Peter van den Bosch rijdt vanaf zaterdag namelijk rond met de vooras van de truck van Van den Heuvel.
Team DakarSpeed behoort dit jaar dus tot de vele uitvallers. "Er valt ieder jaar toch ongeveer vijftig procent uit. Vorig jaar hebben we het natuurlijk schitterend gedaan met onze vijftiende plek. En dit jaar horen wij bij die vijftig procent."
Volgend jaar weer?Toch geeft Van den Heuvel de moed niet op. De kans is groot dat we zijn rood-witte truck volgend jaar weer zullen zien in de Dakar Rally. "We hebben al plannen, de eerste schetsen voor een nieuwe truck worden al gemaakt. Maar dat komt de komende maanden wel weer. Eerst deze tegenslag even verwerken, want het is niet leuk."
Check al het nieuws over de Dakar Rally 2015 op onze themapagina: omroepbrabant.nl/dakar. Volg ook onze razende reporter Eric Verhoef op omroepbrabant.nl/verhoefblog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.