Ireen Wüst pakt vierde titel EK allround: 'Daar moet je onwijs blij mee zijn'

11 januari 2015 om 15:35
nl
Ireen Wüst heeft zondag voor de vierde keer in haar carrière het EK allround gewonnen. De schaatsster uit Goirle had in de afsluitende vijf kilometer weinig te duchten van haar rivale Martina Sablikova.
Geschreven door

Wüst won eerder op zondag al met overmacht 'haar' 1500 meter en pakte daarmee een voorsprong van ruim elf seconden voor de 5000 meter.
De Tsjechische probeerde het nog wel, maar Wüst bleef keurig bij en liet de Europese titel geen moment in gevaar komen. De Goirlese gaf op de meet slechts vijf seconden toe. Wüst won zaterdag ook al de 500 meter. Sablikova pakte de overwinning op de 3000 meter.
'Je moet 't maar weer doen'"Ik ben heel blij", glunderde Wüst na afloop. "Elke titel is er één en daar moet je onwijs blij mee zijn."
"Zo is de vijf wel leuk", zei ze over de laatste afstand. "Het was in elk geval een stuk beter dan de drie kilometer van gisteren. Daar maakte ik het toernooi onnodig spannend mee. Je moet het elke keer maar weer doen, maar zo'n drie moet je niet twee keer rijden, want dan win je 't niet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.