‘Managers van tandkliniek CDC uit Best misleiden patiënten’ - Omroep Brabant

‘Managers van tandkliniek CDC uit Best misleiden patiënten’

11 januari 2015 om 23:23
Archieffoto ANP
Archieffoto ANP
Managers van tandkliniek CDC uit Best misleiden patiënten door zich voor te doen als tandartsen. Zo luidt de conclusie van een uitzending van het KRO-NCRV-programma De Monitor zondagavond.
Geschreven door

In de uitzending meldt een redacteur zich bij de tandkliniek voor een intakegesprek. De managers stelt tijdens dat gesprek verschillende behandelingen voor, maar blijkt zelf geen tandarts te zijn. Het personeel haalt de manager voorafgaand aan het gesprek wel zo aan.
Ook op de website van de kliniek werden de broers tandartsen genoemd, stelt De Monitor. Hun functies zouden na de opname van het programma zijn gewijzigd op de site. Ze zouden daar nu vermeld staan als tandheelkundig adviseurs.
DondersOp de website van de tandkliniek is op filmpjes te zien hoe de Tilburgse 'Stylist van het Zuiden' Roy Donders zijn gebit laat behandelen door kronen te laten zetten. In een van de filmpjes presenteert een van de broers zichzelf wederom als tandarts.
Een tandarts noemt de behandeling van Donders in het programma onverantwoord en voorspelt ernstige ontstekingen.
'Niet de insteek om te misleiden'De redactie van het programma werd getipt door oud-patiënten van de kliniek. De Monitor heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg op de hoogte gesteld. Het is in Nederland strafbaar jezelf tandarts te noemen als je daar niet de juiste papieren voor hebt.
Rob Dral reageert in het programma op de beschuldingen door te stellen dat 'het niet de insteek is om mensen te misleiden'.
Eerder in opspraakHet is niet de eerste keer dat de kliniek in opspraak komt. NRC Handelsblad meldde begin juni 2013 dat het instituut tot een van de meest buitensporig declarerende tandheelpraktijken van het land behoorde.
De praktijk herkende zich toen niet in alle beschuldigingen.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...