Video

Heftige reacties op heftige avond in Steenbergen: diep triest, maar ook begrip

22 oktober 2015 om 11:51 • Aangepast 21 november 2020 om 15:13
nl
De emotionele bijeenkomst over asielzoekers in Steenbergen leverde heftige reacties op. Niet alleen in de zaal, waar tegenstanders leuzen riepen en middelvingers de lucht in staken toen de burgemeester sprak. Maar ook van mensen die het asielzoekersdebat volgden via Omroep Brabant of andere media.
Profielfoto van
Geschreven door

Op sociale media zijn de reacties niet geheel verrassend vooral óf heel positief, óf heel negatief.
Schaamte, diep triest en tokkiesVeel mensen schamen zich voor de mensen die zich tijdens de bijeenkomst van hun slechtste kant laten zien. De toespraak van Steenbergenaar Dasja Abresch, als enige inspreker voorstander van een asielzoekerscentrum, werd verstoord.
De boosheid richtte zich ook tegen burgemeester Vos. "We gaan op vossenjacht", scandeerde een deel van de zaal.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Ook begripMaar er zijn ook veel mensen die zich herkennen in de boosheid van de toeschouwers. Dat blijkt onder meer uit de poll op onze website. Zo'n zestig procent van de stemmers voelt begrip bij het bekijken van de beelden van woensdagavond.
En weliswaar is niet iedereen het eens met de onbeschofte manier van reageren van een deel van de aanwezigen, maar veel mensen kunnen zich wel vinden in het achterliggende doel: geen azc in Steenbergen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Krantenkoppen: Steenbergen schreeuwt debat kapotDe diverse media besteden veel aandacht aan het hete avondje in Steenbergen. Steenbergen schreeuwt debat kapot, concludeert Trouw. BN DeStem wijst erop dat veel toeschouwers niet uit Steenbergen kwamen. Hooligans kapen asieldebat (Blendle-link), kopt de krant.
Burgemeester Joseph Vos blikte donderdagochtend op Omroep Brabant Radio terug op de bijeenkomst. "Emotie is niet erg, maar de manier waarop het ging, is niet fijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.