Samenwerking Dakar-rijder Hans Stacey en Belgische navigator loopt stroef: 'Niet meteen gezellig'

12 januari 2015 om 10:45
nl
Hans Stacey kwam zondag na de marathonetappe van de Dakar Rally gefrustreerd over de finish. De trucker uit Best staat inmiddels dik twee uur achter op klassementsleider Airat Mardeev, waardoor een podiumplaats onhaalbaar lijkt. Volgens Stacey zijn vooral navigatiefouten de oorzaak. Maar navigator Serge Bruynkens zegt dat Stacey zelf ook schuldig is: "De samenwerking kan beter."
Geschreven door

Het loopt niet soepel in het team van Hans Stacey. De tegenvallende prestaties zorgen, volgens het Belgische persbureau Belga, voor spanning in de cabine. Hans Stacey wijt het vooral aan navigatiefouten, volgens zijn navigator is er meer aan de hand.
"In het begin van de eerste rit liep het vlot ondanks de moeilijke navigatie", zegt navigator Serge Bruynkens tegen Belga. "In een wirwar van oude sporen moesten wij er nieuwe trekken. We hadden als enige het juiste spoor tot Hans het niet erg vertrouwde en besloot om zonder overleg af te wijken om bij een aantal oude sporen terecht te komen. Daar hebben we ons toen vastgereden en veel tijd verloren."
Geen gezellige sfeer"Het zorgde niet meteen voor een gezellige sfeer aan boord", vervolgt de Belg. "Laat ons zeggen dat de onderlinge samenwerking beter kan. Hans vindt dat het tijdverlies vaak te wijten is aan navigatiefouten terwijl ik van oordeel ben dat hij soms ondoordacht te werk gaat een daardoor te veel van het materiaal eist. Ik ben ontgoocheld omdat ik de zwarte piet toegeschoven krijg voor het tijdverlies terwijl wij allemaal fouten maken. We vormen een team, we winnen samen en verliezen samen. En missen, dat is nog altijd menselijk. We zijn een nieuw team en zitten niet op dezelfde golflengte. Dat is een vaststelling die zowel Hans als ikzelf maak. De mayonaise pakt, maar schift een beetje door de hitte. Ik denk dat we het zo het beste kunnen omschrijven."
"Iedereen is ook moe na de zware ritten. De rustdag zal ons allen deugd doen om de koppen bij elkaar te steken en te bespreken hoe het anders en beter kan zodat we dinsdag goedgemutst en met frisse moed opnieuw op pad kunnen", aldus Bruynkens.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.