Video

Uitzicht verdwijnt voor mevrouw Veldhoen (87) door bouw zaal theater De Bussel in Oosterhout

12 januari 2015 om 11:05
nl
Bewoners van een flat aan het Waterlooplein in Oosterhout zijn boos. Nu kunnen ze nog lekker genieten van het uitzicht. Binnenkort is dat verleden tijd. Er komt namelijk een zaal bovenop theater De Bussel.
Geschreven door

De 87-jarige mevrouw Veldhoen is er niet blij mee: "Ik vind het heel erg, heel jammer. Ik zat graag voor het raam en op het balkon. Zeker in de zomer, want ik kom weinig op straat, omdat ik slecht kan zien, dus ik vind het heel verdrietig."
ProtestNiels Ariëns woont een verdieping hoger dan mevrouw Veldhoen. Maar ook op de vijfde verdieping verdwijnt het uitzicht over de oude binnenstad: "Het bouwplan waarmee wij akkoord zijn gegaan, verschilt met de werkelijkheid. Het zou tot de vierde verdieping zijn, maar nu bouwen ze dus veel hoger."
Niels gaat protest aantekenen bij de gemeente. "Ik wil ons als bewoners gaan verenigen en daarna kijken wat we nog kunnen doen."
GemeenteWethouder Marcel Willemsen laat aan Omroep Brabant weten dat het al jaren geleden besloten is dat er gebouwd gaat worden. "De gemeente Oosterhout is bijna tien jaar bezig met de bouw van een cultureel centrum op deze plek. In 2010 is voor deze uitbreiding gekozen. Daarbij is een zorgvuldige procedure doorlopen. Alle betrokken partijen zijn vertegenwoordigd geweest."
Mevrouw Veldhoen kan volgens de gemeente wel kans maken op een schadevergoeding.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.