Video

Nieuwe club Noord-Brabant Culinair (NBC) wil provincie culinair op de kaart zetten

12 januari 2015 om 11:55
nl
Brabant staat al bekend als een bourgondische provincie waar je lekker kan eten en drinken. Maar het kan nog veel beter, vinden dertig horeca-ondernemers die Noord-Brabant Culinair (NBC) hebben opgericht. Maandagmiddag is de officiële aftrap van NBC op het provinciehuis in Den Bosch.
Geschreven door

"Door samen te werken staan we veel sterker", zegt chefkok Gerard Wollerich van sterrenrestaurant Wollerich in Sint-Oedenrode. Wollerich zegt dat de ondernemers elkaar kunnen inspireren, maar bijvoorbeeld ook gezamenlijk goedkoper kunnen inkopen.
KinderschoenenNBC staat nu nog in de kinderschoenen, maar volgens Gerard Wollerich is het enthousiasme om Brabant culinair op de kaart te zetten groot. "Eigenlijk is de officiële start iets te vroeg, de website is nog niet klaar en de boekjes moeten nog worden gedrukt."
Maandagmiddag presenteren de meeste deelnemende ondernemers zich met hapjes op het provinciehuis in Den Bosch. "NBC voegt echt iets toe, want het is echt Brabants en de lijntjes zijn daarom kort", aldus Wollerich, die hoge verwachtingen heeft van de samenwerking.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.