Video

Fotograaf Ilse Wolf uit Breda maakt indringend portret van gesloten gemeenschap Caldey

12 januari 2015 om 13:00
nl
Fotograaf Ilse Wolf uit Breda heeft een bijzonder fotoboek gemaakt over Caldey, een minuscuul eiland voor de kust van Wales. Er wonen maar 28 mensen, onder wie twaalf monniken. De tijd heeft er stil gestaan. Wolf verbleef er bijna twee maanden.
Geschreven door

Wat ooit een bruisend eiland was met kinderen, een school en een buurthuis is tegenwoordig de basis van een afgezonderd bestaan: Caldey, een minuscuul eiland voor de kust van Wales. Fotograaf Ilse Wolf verbleef er zeven weken voor haar afstudeerproject Fotografie aan  AKV/St. Joost in Breda. "Er is geen supermarkt op Caldey, ook geen straatverlichting. Alleen een vaste kern van 28 bewoners, onder wie twaalf monniken. Ze zijn afhankelijk van het tij, het licht en van elkaar."
WeerDe foto's van Wolf zijn gebundeld, samen met interviews en quotes van de bewoners, in het boek 'Weather Permitting'. Het is een indringend portret van een gesloten gemeenschap. De titel is er niet voor niets.
"Alles wordt gerelateerd aan het weer. Of je nu naar de tandarts wil gaan op het vaste land, boodschappen wil doen of een boswandeling wil maken; alles hangt af van het weer. Ik heb er geleerd om me over te geven aan de omstandigheden. Dat is eigenlijk wel relaxed."
Het fotoboek van Ilse Wolf wordt vrijdag 16 januari gepresenteerd bij boekhandel Heinen in Den Bosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.