In acht uur 150.000 euro met crowdfunding voor bakker Jan van Riel uit Tilburg

12 januari 2015 om 14:08
nl
Met een nieuwe formule voor zijn zaak heeft de Tilburgse bakker Jan van Riel via crowdfunding in slechts acht uur tijd 150.000 euro binnengehaald. Van Riel begint in mei met bakkerij Bikken& Bakken aan de Piushaven.
Geschreven door

Het moet een ambachtelijke bakkerij worden waarbij alles om beleving draait. De bakkerij moet het centrum worden van een open winkel en lunchroom.
VertrouwenVoor de uitvoering van de plannen is drie ton nodig. Naast de helft uit crowdfunding betaalt Van Riel de rest met hulp van leveranciers zelf. De bakker is aangenaam verrast door de grote animo van het publiek om mee te investeren. "Dat het enthousiasme zo groot zou zijn, konden we niet vermoeden. Maar het geeft wel heel veel vertrouwen en energie."
De 63 particuliere investeerders die meedoen, betalen bedragen van tussen de 500 en 10.000 euro. Dat gebeurt als vijfjarige lening met maandelijkse aflossing en een vaste rente van 7 procent. De bakkerij is in 1935 opgericht door de opa van Jan van Riel en is van oudsher gevestigd aan de Hasseltstraat in Tilburg. Bikken en Bakken komt op de plek waar nu nog pop-up restaurant Gustaaf staat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.