Schrijver Kees Boersma wilde na aanslagen in Parijs stoppen met zijn boek 'De Bekeerling'

12 januari 2015 om 16:37
nl
Zondag gingen ruim 3,5 miljoen mensen in Frankrijk de straat op om zich uit spreken tegen terrorisme en voor de vrijheid van meningsuiting. Dit naar aanleiding van de terroristische aanslagen van vorige week in Parijs.De angst dat in ons land ook zoiets gebeurt, is groot. Kees Boersma uit Helmond schreef het boek 'De Bekeerling'. Daarin wordt door jihadisten een aanslag in Nederland gepleegd. 'Na de aanslagen in Parijs had ik eigenlijk geen zin meer om verder te gaan met mijn boek.'
Geschreven door

"Als ik wist dat er een aanslag als in Parijs zou komen, dan had ik het boek niet geschreven. Want wie heeft er nu trek in zoveel gruwelijkheden. Ik niet", aldus Boersma.
Boek lijkt handleiding hoe maak je een autobomIn 'De Bekeerling' (een fictief verhaal) bereiden twee Egyptische moslimbroeders een aanslag voor op Joods erfgoed in Nederland. De terroristische daad wordt uitgevoerd met een autobom. "Achteraf heb ik nu spijt, want het boek lijkt wel een handleiding voor hoe je een autobom maakt", aldus Kees Boersma. Op meedogenloze wijze vermoorden de broers mensen die de uitvoering van hun plan in de weg staan. Ze worden daarbij geholpen door een moslima uit Bosnië. En ze manipuleren een jonge Poolse zwerver zodanig dat hij zich bekeert tot de islam en als bestuurder van de auto zijn leven wil geven.
"Het boek heeft een aantal overeenkomsten met de aanslag in Parijs, twee broers en een moslima die helpt. Verdere overeenkomst is dat de inlichtingendienst continue aan het speuren is en voortdurend de maatschappij scant. Dat beschrijf ik ook in mijn boek", aldus de schrijver.
Wij bekeren andere culturenBoersma was altijd al van plan iets te schrijven over de islam en vooral over de problemen die er zijn tussen de culturen. "In feite bekeren wij ook. Alleen niet naar een religie. Wij bekeren andere culturen naar het voorbeeld van onze eigen cultuur. We proberen de democratie, onze levenswijze en mensenrechten te exporteren. Het is vrij logisch diverse andere landen zich daartegen verzetten. Dat willen ze niet."
Het boek wordt onder het pseudoniem Chris Becker uitgegeven. 'Dat doe ik omdat de Engelse uitgave in Amerika uitkomt. Amerikanen lezen bij voorkeur boeken van auteurs die zij herkennen als Amerikaans". 'De Bekeerling' verschijnt eind deze maand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.