Liquidatie Litouwer Gintas Macionis in Huijbergen: opdrachtgever nog niet gevonden

12 januari 2015 om 18:21
nl
De opdrachtgever voor de liquidatie van Litouwer Gintas Macionis in februari in Huijbergen is nog niet gepakt. De drie verdachten die tot dusver zijn aangehouden hebben waarschijnlijk alleen meegeholpen, bemiddeld en uitgevoerd.
Geschreven door

Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, zei de officier van justitie maandag op de eerste zitting tegen het drietal. In het buitenland verblijven nog ten minste drie verdachten, zei ze in een toelichting.
Door hoofd geschotenDe 37-jarige Macionis werd begin februari door zijn hoofd geschoten op de oprit van zijn huis aan de Groenendries in Huijbergen. De politie denkt dat de Litouwer slachtoffer is van een afrekening in het criminele circuit.
Er zijn verschillende vermoedens over de opdrachtgever, maar er zijn veel aanwijzingen in de richting van een Marokkaanse hennepcrimineel. Macionis had een conflict met hem. De ex-vrouw van het slachtoffer heeft hem aangewezen als opdrachtgever. De aangehouden verdachten kennen hem en hij is na de moord door de politie geobserveerd.
Biecht betrokkeneDe zaak tegen de huidige drie verdachten kwam aan het rollen door de biecht van een betrokkene. Een man die in Duitsland in de gevangenis zit begon te vertellen dat hij bij de liquidatie aanwezig is geweest. Hij heeft de 31-jarige Nermin B. aangewezen als de schutter. Vanuit het huis van Dragan C. (35) in Zierikzee werd alles geregeld. De 39-jarige Dren S. uit Vlissingen zou hebben bemiddeld en de betaling hebben geregeld.
De politie heeft gesuggereerd dat er verband is met andere liquidaties in Nederland. In de pers is verband gelegd met de zogenoemde vergismoord op Rob Zweekhorst in Berkel en Rodenrijs en de liquidatie van Rinus Moerer in Steenbergen. De officier van justitie gaat daar niet op in.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.