Vijf maanden uitstel voor sociaal eethuis De Pollepel in Tilburg

12 januari 2015 om 18:17 • Aangepast 21 november 2020 om 20:36
nl
De sluiting van sociaal eethuis De Pollepel in Tilburg is met vijf maanden uitgesteld. Tijdens de themacommissie Sociale Stijging is maandagmiddag afgesproken dat periode tot 1 juli gebruikt kan worden om gasten een alternatief te laten zoeken of dat er gekeken kan worden naar een mogelijke doorstart van het restaurant.
Profielfoto van
Geschreven door

De gemeente vindt het eethuis overbodig en wil de subsidie stopzetten. De commissieleden werden het maandagmiddag met elkaar eens dat de bezoekers van De Pollepel niet in de kou mogen worden gezet.
ProtestmarsRuim honderdvijftig gasten en andere sympathisanten deden maandagmiddag mee aan een protestmars. De stoet trok naar het Stadhuis in de binnenstad.
Al dagen probeert De Pollepel een dreigende sluiting te voorkomen. Zo werd op Facebook actie gevoerd, de pagina 'Red de Pollepel' kreeg meer dan tweeduizend likes. Daarnaast was er nog een foto-actie waarbij mensen uit protest met een pollepel op de foto gaan, de zogenoemde pollepelselfies.

Wachten op privacy instellingen...

Bij De Pollepel krijg je voor 5.50 een tweegangen menu. Het eethuis is zeven dagen per week geopend. In de keuken staan vrijwilligers, mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en mensen met een beperking.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.