Betapress doet distributie van komende Charlie Hebdo in Nederland

12 januari 2015 om 19:23
nl
Tijdschriftendistributeur Betapress heeft vijfhonderd exemplaren van de komende editie van Charlie Hebdo naar Nederland weten te krijgen. Directeur Eric Willems van het Brabantse bedrijf zegt dat er veel belangstelling voor is. Er was om 2500 van de tijdschriften voor Nederland gevraagd.
Geschreven door

Het blad verschijnt woensdag in een oplage van 1 miljoen exemplaren. Vóór de aanslag van donderdag, waar bijna de voltallige redactie werd vermoord, waren dat er 70.000.
Ook in Nederland eerst nauwelijks belangstelling"Een paar jaar geleden zijn we gestopt met distributie van het blad in Nederland omdat er hier geen interesse meer voor was. Dat is nu natuurlijk weer heel anders", aldus Willems. Vrijdagmiddag wist de Brabantse distributeur/importeur een akkoord te bereiken met de exporteur van het blad in Frankrijk. De vijfhonderd exemplaren in Nederland worden verspreid over zo'n zestig tot tachtig verdeelpunten.
De nu al legendarische exemplaren komen te liggen bij enkele boekwinkels en winkelketens waaronder AKO, maar ook bij treinstations en op Schiphol, zegt directeur Willems. Woensdag is het blad in Frankrijk klaar voor transport en hij hoopt dat de Charlie Hebdo's die avond of anders donderdag al in Nederland zijn. Voor het distributiecentrum is beveiliging geregeld.
Mondjesmaat in Brabant te koopMedewerkers van enkele AKO-boekwinkels in Brabant verwachten niet dat er veel exemplaren van het blad in onze provincie te krijgen zullen zijn. De Nederlandse oplage is zo klein en de belangstelling zo overweldigend, dat aangenomen mag worden dat de 500 exemplaren vooral in de Randstad te krijgen zullen zijn.
Directeur Willems zegt dat de oplage over heel Nederland verspreid wordt, afhankelijk van de vraag vanuit de boekhandels en kiosken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.