NAC en Fernandez bereiken mondeling akkoord; Boateng loopt gratis de deur uit

13 januari 2015 om 00:09 • Aangepast 21 november 2020 om 20:36
nl
Voetbalvereniging NAC heeft zijn gewenste spits Guyon Fernandez zo goed als binnen. Beide partijen zijn mondeling akkoord. NAC trok al geruime tijd aan de aanvaller, maar tot een overeenkomst kwam het maar niet. "Dat hij niet wilde, is een misverstand.", stelt NAC-trainer Maaskant.
Profielfoto van
Geschreven door

Fernandez traint de komende dagen mee met NAC Breda, terwijl op de burelen de laatste plooien worden gladgestreken wat betreft een contract. De spits moet nog wel medisch gekeurd worden.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

PrioriteitenlijstFernandez stond hoog op het prioriteitenlijstje van NAC. De club heeft veel moeite gedaan om hem te strikken. "Wij zijn erg blij dat we het geduld hebben gehad om op Fernandez te wachten", zegt NAC-coach Robert Maaskant. "Hij past het beste met wat we willen als speelstijl. We wilden een spits die zelf wat kan creëren en die diepgang in zijn spel heeft. En hij is een bewezen doelpuntenmaker in de eredivisie."
NAC moest lang wachten op het ja-woord van Fernandez. Maar de verhalen die rondgaan dat hij eigenlijk niet naar NAC wilde komen, wijst Maaskant naar het rijk der fabelen. "Ik wil dat misverstand graag uit de wereld helpen. Fernandez heeft nooit 'nee' gezegd tegen NAC. Ik heb hem een tijd geleden gesproken en hem een deadline gesteld. Als hij niet voor NAC kiest, dan gaan wij verder kijken. Dat heeft hij geaccepteerd. Maar we hebben nooit tegen elkaar uitgesproken dat het een absolute 'nee' was. Altijd gezegd dat als de mogelijkheid er is dat we het rond willen krijgen. Dat is nu gelukt."
Foto's van stadion en publiekMaaskant zegt veel moeite te hebben gedaan om Guyon Fernandez binnen te hengelen. "Op ons trainingskamp heb ik elke dag contact met hem gehad. Het gekke is dat hij een jongen is die niet alleen voor financiën kiest. Hij heeft een paar hele grote aanbiedingen laten lopen. Hij kon ook naar andere erediviseclubs. Ik heb hem nog wat foto's gestuurd van het stadion en het publiek. Dat helpt dan toch." Hoofdprijs?NAC is dik tevreden meet de komst van Fernandez. Ook met het prijskaartje dat uiteindelijk aan de spits hangt. "Nee, we hebben niet de hoofdprijs voor hem betaald.", stelt de coach van de Bredase club. "Ik vind zelfs dat we hem voor een heel fatsoenlijk bedrag binnen hebben gehaald. Het is sympathiek van Fernandez dat hij voor deze bedragen wil tekenen. Voor een scorende spits betaal je ietsje meer, maar het is absoluut binnen de perken."
Sinds het einde van vorig seizoen is Fernandez clubloos.
Meer versterkingenNAC is nog niet klaar met winkelen. De club gaat zich nog verder versterken. Volgens trainer Maaskant is daar nog budget voor. "We hopen deze week nog spelers te krijgen.Een gesprek met centrale verdediger Menno Koch staat gepland." NAC wil Koch voor de rest van het seizoen huren van PSV.

Wachten op privacy instellingen...

Boateng wil wegKingsley Boateng wil weg bij NAC. Hij speelt niet en is op zoek naar een andere club. Vermoedelijk is Bari uit Italië zijn nieuwe club. Technisch directeur Graeme Rutjes zegt niks van concrete interesse te weten. "Ik heb nog niks van Bari of Milan vernomen", zo zegt hij. "Maar het kan snel gaan. Een vertrek van Kingsley willen we zeker overwegen."
NAC, zo blijkt, heeft echter niets te willen inzake Boateng. De club nam hem afgelopen zomer kosteloos over van eigenaar AC Milan, maar moest contractueel wel water bij de wijn doen. Boateng kan hierdoor weg wanneer hij maar wil. "Zo is inderdaad de constructie", zegt Rutjes. "Hij kan zo de deur uit lopen. Daar is geen financieel gewin bij voor NAC. Dat is gewoon de fase waarin we met NAC zaten. We hadden eerst naar Nederlandse spelers gekeken, maar dat lukte niet. Toen zijn we naar buitenlandse spelers gaan kijken en zijn we bij Kingsley uitgekomen. Dat is nu eenmaal de onderhandelingspositie van NAC."
Daar valt wat voor te zeggen, maar het salaris van Kingsley Boateng drukt vrij zwaar op de begroting van NAC. Als dat wegvalt, zal NAC niet rouwen. De aanvaller maakt het in Breda voorlopig niet waar.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.