Geen asbest vrijgekomen bij grote brand leegstaand fabriekspand Industrieweg Deurne

13 januari 2015 om 06:43
nl
Er heeft dinsdagochtend vroeg een grote uitslaande brand in een leegstaand fabriekspand aan de Industrieweg in Deurne gewoed. Iets voor zeven uur heeft de brandweer het sein brand meester gegeven. Er is bij de brand geen asbest vrijgekomen. Hier hield de brandweer wel rekening mee omdat het hier gaat om een ouder gebouw.
Geschreven door

Maar in het dak heeft volgens hoofdofficier van dienst Thijs Verheul geen asbest gezeten. Dit geldt volgens de gemeente Deurne voor het gehele stuk van het pand waar de brand heeft gewoed.    
De brandweer houdt nadrukkelijk rekening met brandstichting. "Een brand in een leegstaand gebouw ontstaat niet zomaar", aldus Verheul. De brand werd rond kwart voor vier opgemerkt door een voorbijganger. Al snel schaalde de brandweer op naar 'grote brand'.
Pallets, zout en zeepHet fabriekspand waar voorheen automatenmaker Collins& Aikman was gevestigd, wordt momenteel deels gebruikt als opslagruimte. In het gebouw liggen met name pallets, zeep en zout opgeslagen. Het gaat om een groot gebouw, maar het deel waar de brand heeft gewoed, beslaat zo'n vijftien bij vijfentwintig meter. Dit deel moet volgens de brandweer als verloren worden beschouwd.
Er kwamen in eerste instantie drie bluswagens ter plekke, maar er moest een vierde bijkomen om bluswater aan te voeren. Het pand in Deurne zou sinds 2005 leegstaan. Rond kwart over acht dinsdagochtend was ook het nablussen grotendeels afgerond.
Roetdeeltjes niet schadelijkDoor de harde wind zijn er veel roetdeeltjes in de wijken De Vennen, De Rijtse Vennen en de Houten Hoek terechtgekomen. Bewoners hoeven zich hier volgens de gemeente Deurne geen zorgen over te maken. De roetdeeltjes zijn niet schadelijk voor de gezondheid.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.