Opgepakte chauffeur van enorme wapenpartij in Kroatië blijkt man uit Waalwijk

13 januari 2015 om 13:17
nl
De 64-jarige Jan van der L., die is opgepakt in Kroatië, komt uit Waalwijk. De Waalwijker werd woensdag in Kroatië aangehouden met zes raketwerpers, een zware mitrailleur, enkele kalashnikovs, vuistvuurwapens, handgranaten en munitie in zijn bus. Jan van der L. is tegenwoordig woonachtig in het Belgische Poppel.
Geschreven door

Het transport werd in Kroatië onderschept op aangeven van de Dienst Regionale Recherche Oost-Brabant. Achter het stuur van de bestelwagen waarin de wapens lagen, zat de 64-jarige schoenenhandelaar uit Waalwijk.
Er zijn foto's vrijgegeven van de wapenvangst door de politie.
WapensmokkelDe omvangrijke zaak van de wapensmokkel waarin vorige week onder meer twee Bosschenaren werden opgepakt, wordt in de Belgische krant Gazet van Antwerpen in verband gebracht met een Nederlandse criminele motorbende.
De onderschepte wapens zouden volgens de krant bestemd zijn voor een motorbende. Een 42-jarige Bosschenaar, die als hoofdverdachte wordt aangemerkt, wilde het wapentuig invoeren vanuit Kroatië. Hij werd woensdag in Den Bosch opgepakt.
Geen schoenen, maar wapensIn de laadruimte van de bestelwagen vond de Kroatische politie geen schoenen, maar een indrukwekkend wapenarsenaal. De man zit in Kroatië in de cel.    
De rechter-commissaris bepaalde vrijdag dat het voorarrest van de twee Bosschenaren met twee weken is verlengd. Ze worden onder meer beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.