OM: 'Acht jaar cel voor poging tot brandstichting SanSoleil Oss en brand Ditisit Valkenswaard'

13 januari 2015 om 12:26 • Aangepast 24 april 2020 om 22:20
nl
Justitie wil dat de man uit Helmond die wordt verdacht van een poging tot brandstichting in zonnestudio SanSoleil in Oss en een brandstichting bij café Ditisit in Valkenswaard acht jaar de cel in gaat.
Geschreven door

De officier bij de rechtbank in Den Bosch is tot de eis gekomen, omdat volgens hem de 29-jarige verdachte het leven van mensen die boven het café wonen in gevaar heeft gebracht.
Later opnieuw opgepaktDe man werd in de nacht van de poging tot brandstichting bij SanSoleil, op 28 maart vorig jaar, gearresteerd. Omdat er onvoldoende bewijs was, is hij daarna vrijgelaten. Later werd hij opnieuw opgepakt.
De brand bij Ditisit werd in de nacht van 24 op 25 maart gesticht. Volgens omstanders werd rond half één 's nachts iets naar binnen gegooid, waarna het vuur uitbrak. Direct daarna zouden twee mannen zijn weggerend.
Vijfde keer dat het raak isMogelijk was één van deze twee de inwoner van Helmond die dinsdag voor de rechter stond. Hij zou dus ook geprobeerd hebben brand te stichten in de zonnestudio van SanSoleil in Oss. Een ander filiaal van dit keten, in Uden, kwam afgelopen maandagnacht in het nieuws, omdat er mogelijk een aanslag werd gepleegd. Er is waarschijnlijk een explosief naar binnen gegooid.
Het was de vijfde keer dat SanSoleil doelwit was van een aanslag of brandstichting. In juli 2013 was het ook al raak, net als in maart en april vorig jaar. Bureau Brabant heeft hier ook aandacht aan besteed.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.