Gemeente Tilburg dreigt subsidie stop te zetten voor zorgbedrijven met topinkomens

13 januari 2015 om 13:59
In Brabant wonen de minste 100-plussers.
In Brabant wonen de minste 100-plussers.
Twaalf zorginstellingen dreigen volgend jaar hun subsidie van de gemeente Tilburg kwijt te raken omdat er mensen werken die meer salaris krijgen dan een minister. In een brief vraagt de gemeente om de topinkomens te beperken.
Geschreven door

De norm voor topinkomens bij de (semi-)overheid is eind december door de Eerste Kamer verder aangescherpt. Het maximum ligt nu op het niveau van het ministerssalaris, dat is 178.000 euro.
'Maatschappelijk verantwoord'"Gemeentelijke subsidies moeten doelmatig en maatschappelijk verantwoord uitgegeven worden. Hierin past niet dat instellingen te hoge salarissen uitkeren die uit publieke middelen worden opgebracht'', schrijft de gemeente.
ThebeDe gemeente wil niet zeggen om welke zorginstellingen het gaat maar bevestigt dat Thebe er één van is. Bij Thebe verloren recent nog bijna 2000 huishoudhulpen hun baan. De bestuursleden Karel Verwey en Rob Stam van Thebe ontvingen in 2013 een inkomen van respectievelijk 227.000 en 218.000 euro.
Thebe laat weten dat de inkomens van de bestuurders altijd binnen de norm zijn geweest en dus zullen worden beperkt. "De brief is niet van toepassing op ons'', reageerde een woordvoerster.

Wachten op privacy instellingen...