Voorzitter Jan Smit van Heracles boos op KNVB: ‘Het klopt niet dat NAC zich mag versterken’

13 januari 2015 om 13:58
nl
Voorzitter Jan Smit van Heracles Almelo vindt het niet kloppen dat NAC de selectie mag versterken van de KNVB. Dat zei Smit tijdens de nieuwjaarsreceptie van Heracles. NAC zit nu in categorie 1. Dat betekent dat de financiële situatie zeer zorgelijk is en dat de club onder curatele staat. Toch mocht NAC van de KNVB nieuwe spelers aantrekken.
Geschreven door

Dat is tegen het zere been van Heracles-voorzitter Smit. Zijn club staat vijftiende in de eredivisie en heeft slechts drie punten meer dan NAC dat zeventiende staat. Om degradatie te voorkomen trok NAC een nieuwe trainer (Robert Maaskant, red.) en twee veldspelers (Dirk Marcellis en Guyon Fernandez) aan.
SchijnvertoningSmit vindt dat niet kunnen: "De indeling in categorieën lijkt aardig, maar is een schijnvertoning", zegt hij tegen RTV Oost. "Als clubs die in categorie 1 zitten nog steeds in de winterstop spelers kunnen aantrekken en salarissen gaan betalen die clubs die de zaak wel op orde hebben niet kunnen voldoen, klopt er iets niet. Competitievervalsing? Je zou het zo kunnen noemen", vindt Smit.
Smit krijgt bijval van Jurgen Streppel. De trainer van Willem II noemde het belachelijk dat clubs ondanks hun slechte financiële positie toch spelers konden aantrekken. "Dat is 'financial unfair play'", vindt Streppel. "Maar het gebeurt, hoe belachelijk dat ook is."
Rutjes reageertTechnisch directeur Graeme Rutjes van NAC reageert laconiek op de kritiek van de Heracles-voorzitter. “Jan Smit heeft ook een mening over kunstgras. Daar hebben wij ook andere menig over. Wij beginnen de competitie met drie uitwedstrijden op kunstgras. Is dat competitievervalsing? Ik weet het ook niet, maar daar hoor je mij ook niet over”, is het repliek van Rutjes.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.